Oakleys Sunglass

Vikten av riktiga solglasögon

Äntligen gassar solen över oss igen och man kan garanterat säga att sommaren är här. För de flesta innebär sommaren semester, ledighet, resor, avkoppling, timmar i solen, vin på uteserveringar och luncher i gräset. Och det är väl precis så det ska vara! All denna pepp inför sommaren kan dock göra att man glömmer bort säkerhet som att skydda sig med solskyddsfaktor och bra solglasögon.

Vad gäller solglasögon så är det många som tänker att de sannolikt ändå kommer tappa bort dem eller sätta sig på dem under sommaren och att det därför inte är någon idé att köpa ett par bra, lite dyrare solglasögon. Istället springer många in på budgetvaruhusen eller de billigare klädbutikerna för att köpa ett par platsglasögon för runt femtiolappen. Eftersom ”glaset” i den typen av solglasögon är just av plast så skyddar det egentligen inte ögonen mot UV-strålarna utan gör endast att världen ser lite mörkare ut på grund av de tonade glasen. Det är därför alltid värt att lägga några hundralappar extra på ett par bra solglasögon. Köp dessutom ett hårt fodral till dina glasögon som du tar för vana att lägga dem i varje gång du inte har dem på dig. På så sätt minskar risken att de ska gå sönder eller försvinna avsevärt. För att få råd med ett par bra solglasögon kan man förslagsvis:

•    Lämna in gammalt guld som du inte längre har användning för. Allt från smycken och klockor till ljusstakar och inredning i äkta guld kan du få en riktigt bra slant för.
•    Passa i samma veva på att rensa ut garderob och förråd. Har du möbler, sportutrustning, leksaker, barnkläder etcetera som bara ligger och skräpar? Lägg ut annonser och byt ut prylarna mot pengar istället.
•    Om du redan bär riktiga glasögon kan du gå till en optiker och endast köpa ett par solglasögons-glas att hänga utanpå dina riktiga glasögon. Detta är oftast markant mycket billigare än ett bar hela märkesbågar + glas.