Oakleys Sunglass

Skydda ögonen från sjukdomar

Många bär inte solglasögon för att se coola ut, utan för att skydda sina ögon och sig själva. Ögonen kan nämligen drabbas av allvarliga sjukdomar och åldrande när de utsätts för solens UV-strålar. Med solglasögonen kan man enklare undvika att drabbas.

Här kan man läsa om att man genom att bära solglasögon skyddar sina ögon mot sjukdomar. UV-strålningen som finns i solens sken kan nämligen orsaka allt från snöblindhet, till inflammation i hornhinnan som skadar ytan på ögonvävnaden. Långvarig exponering för den här strålningen kan även leda till utveckling av grå starr. Ytterligare något som orsakas av UV-strålning och som solglasögon kan skydda mot är en förtjockning och tillskrynkling av det känsliga området runt ögonen.

Operera föråldrad hud3330086-nu-kommer-sommaren

Använder man inte bra solglasögon när solen skiner finns det alltså en stor risk att man åker på någon ögonsjukdom eller får föråldrad hud kring ögonen. Självklart kan man drabbas av dessa åkommor även om man skyddat sina ögon med solglasögon och då finns det inget annat att göra än operera ögonen. Lider man av att huden kring ögonen har åldrats kan man till exempel göra en ögonlocksoperation. Det finns faktiskt ett flertal kliniker i Sverige som specialiserar sig på detta och där utförs ögonlocksoperationer av legitimerad personal.

Skyddar sig från uppmärksamhet

Det finns självklart även de som bär solglasögon av andra anledningar än att skydda sina ögon mot farlig strålning. I Expressen kan man läsa om att artisten Yohio nästan alltid bär solglasögon för att han vill hålla sig borta från uppmärksamheten. Han vill nästan aldrig visa sina ögon under offentliga framträdanden för att han vill hålla sitt privatliv och hur han ser ut på fritiden för sig själv.