Oakleys Sunglass

Skinn eller textil

Mode är någonting alldeles, alldeles underbart som vi människor kan bli helt svimfärdiga när vi finner ett par läckra handskar eller en snygg topp vi inte kan slita oss från. Men varför är det så? Och hur stor del har materialet i de kläder vi gillar.

Du kan finna en snygg skinnplånbok hos bags4fun.se online eller iögonfallande tygskor som får dig att svimma. Men vad är det som gör att det är just ett par gula skinnhandskar som vi stoppar ner i varukorgen eller faller handlöst för en sidenklänning, om inte materialet. För utan att vi reflekterar över det speciellt mycket så spelar materialet en otroligt stor roll – större än vad vi först tror.

Låt materialen styra

Det är ganska så intressant när vi börjar tänka efter vad det finns för typer av material och hur vi väljer mellan dem. När det kommer till accessoarer som väskor, handskar och skor så är skinn en populär vinnare som de flesta vill ha, men det finns även vegetarianerna som vill ha veganska ”syntet” skor. När det kommer till de lite kallare månaderna är det naturmaterialen som är de stora vinnarna som håller värmen kvar. Men om du trodde att det bara fanns skinn, textiler och syntet att välja mellan så håll i hatten för nu kan du handla kläder som är gjorda av mjölk. För en klänning går det åt 6 liter mjölk. Och om du undrar över om det kommer lukta sur mjölk om du tvättar plaggen så har du fel. De är tvättbara och kan bli en populär hit längre fram. Men, här kommer några tips på hur du kan välja materialen lite mer noggrant.

  • Du kan börja med att besöka en tygaffär för att samla ihop lite olika tyger som du kan känna på. Där kommer du få en känsla för vilka typer av material som du gillar bättre än andra.
  • Utgå från din kroppsform när du shoppar. Kanske vill du ha stretch eller så är det tight som gäller. Vält material som smickrar dina former.
  • Välj även utifrån andning beroende på hur mycket du svettas. Syntet andas inte medan bomull är en behagligt material.