Oakleys Sunglass

Rätt glas för rätt tillfälle

Du är först i backen. Solen skiner och uppe på berget är det sju minusgrader. Framför dig finns en hel dag av åkning och en massa pudersnö. Du kollar på dina två kompisar som står på varsin sida om dig och så åker du iväg, ner mot det första hoppet.

Det finns vissa tillfällen i livet då man, fastän det är sol ute, är i behov av något annat än ett par solglasögon. Ett sådant exempel är när man är på skidsemester. När man åker skidor eller snowboard räcker det inte riktigt med ett par vanliga bågar utan krävs något som inte ramlar av när man gör extrema hopp, åker ner riktigt snabbt eller till och med ramlar i pisten. Dessutom vill man när man åker på skidresor Alperna se cool ut i backen. Man vill ju inte att någon ska ta en för en amatör, även om man faktiskt är det. Svenskar brukar nämligen ha en fallenhet för det där med extremskidåkning. Och med ett par riktigt schyssta skidglasögon står inte så mycket emellan dig och ett riktigt grymt åk, förutom kanske rädslan.

Det finns en hel del olika modeller, märken och färger. Det bästa är om du provar ett gäng och känner efter, det är en rätt annorlunda modell jämfört med ett par vanliga solglasögon och man måste ibland vänja sig vid det. De är lite större och klumpigare, men skyddar desto bättre. Dessutom är det bara att byta om till dina favoritbågar så fort du kommer ner från backen och sätter dig och värmer dig i solen och samlar nya krafter innan nästa åk.