Oakleys Sunglass

Populärmusiken och solglasögonen

Mer attityd med solglasögon! ”Bakom mina solglasögon kan jag va´ mig själv” sjöng Docent DöD och den svenska sommarsolen hade aldrig varit mer angenäm att gömma sig ifrån. Hitmakarna var dock varken de första eller de sista inom musik- och filmbranschen att vilja sjunga eller gömma sig bakom ett par. Attityden som man uppvisar bakom ett par solglasögon, vare sig man är en kändis eller inte, har utnyttjats av många.

Är det någon detalj som ofta uppvisas på galor och andra tillfällen när det gäller att visa sin attityd inom populärmusiken så är det just solglasögonen. Även om trenderna kring hur bågarna mer exakt ska vara utformade, så finns de som accessoars alltid med någonstans på ett hörn.

I privatlivet, och för andra dödliga i vardagen, kan solglasögonen ibland vara ett attribut som inte accepteras. Är man inomhus bör man därför åtminstone sätta upp dem på huvudet för att kunna ge ögonkontakt med dem man pratar med. För ska man vara fullständigt ärlig så är ju solglasögonen något som ska skydda oss från solen , inte något som ska hindra oss från att få kontakt med dem i vår omgivning.