Oakleys Sunglass

Höstens alla trender

Den som är sugen på en ny säsong med nya trender behöver intevisning-mode-runway vänta länge till. Hösten är snart här med massor av nytt mode, som exempelvis rutiga kostymer och leopardmönstrat.

Sommaren börjar lida mot sitt slut och det innebär att hösten snart är här. Och med hösten kommer en helt ny modesäsong med nya trender. 70-talet har länge inspirerat och detta kan man läsa mer om här. Däremot tar vi inte med oss den här stora trenden så speciellt mycket in i höstmodet, utan nu byts den ut mot andra lite fräschare och nyare trender. Som vanligt när det gäller höstmodet är det mörka och murriga färger som gäller. Men vi ser faktiskt en uppstickare i det här eftersom vitt faktiskt är en utav de hetaste färgerna i höst. Detta kan låta väldigt otippat och lite konstigt men faktum är vi med gott samvete kan behålla våra ljusa somriga plagg i höst, även om de kanske inte är så praktiska för vårt svenska klimat.

De rätta mönstren

En annan trend som vi ser i höst är mönstret rutigt. Det rutiga sågs på flera visningar inför höstsäsongen och i år är det inget konstigt alls om man går all in och kör på en rutig kostym. Är rutigt dock inget som faller en i smaken, finns ett annat mönster som är minst lika hett – nämligen leopardmönstrat. För ett par år sedan var leopardmönstrat inne och sedan dess har det nästan setts som lite tacky att bära det. Men inte den här säsongen eftersom leopard gör storstilad comeback, enligt Chic.

Rock och långärmat

När det kommer till specifika plagg som är trendiga i höst ser vi framförallt den stora rocken. En figursydd kappa får alltså lämna plats åt rocken med inspiration av herrmodellerna. Ytterligare ett plagg som är rätt i höst är skjortan eller blusen med långa ärmar. Det kanske inte är superpraktiskt med långa ärmar men de värmer händerna skönt och är supersnygga.