Oakleys Sunglass

Hårmode och rakhyvlar

Att ta bort hår, tips för att göra det skonsamt samt vad för trender som gäller för annat hår på kroppen, nämligen det på huvudet!

Det är många som vill boka permanent hårborttagning, för olika delar av kroppen där man helt enkelt inte vill ha något hår. Det kan vara under armarna, på benen, eller bikinilinjen exempelvis. Men bra att veta innan man tar bort hår är att dessa på sina ställen fyller ett syfte och ger skydd mot bland annat bakterier. Och om man inte vill ta bort allt hår permanent utan i stället använda sig av en rakhyvel är det viktigt att följa dessa råd, som hittas i Metro:

  • Använd endast produkter som är speciellt framtagna för rakning och hårborttagning.
  • Raka dig inte samma dag som du har planerar att besöka simhallen eller stranden då huden kan irriteras av salt, klor och sol.
  • Börja med att blöta håret med ljummet vatten så att hårstråna sväller –det underlättar rakningen.
  • En bra rakhyvel med fuktremsa underlättar och förebygger också skador vid rakning.  Var försiktig så den huden inte skadas.
  • Raka medhårs och använd jämna, långsamma rörelser.
  • Skölj huden med kallt vatten efteråt för att stänga porerna och torka varsamt med en mjuk handduk.
  • Rengöra hyveln under och efter rakningen och byt blad ofta.

Håret som man vill ha kvar – mode och trender

Men ett hårsvall som man inte gärna vill raka bort, det är det på huvudet. I tidningen Solo kan en läsa om vilken som sägs vara den hetaste hårfärgen hösten 2016. Det är helt annat från förra hösten då grått och rymdfärgat var trendigaste barret i stan, nu i år är det i stället roséfärgat som gör succé på Instagram och liknande. Det är varma rosaaktiga toner som faktiskt passar de allra flesta, och även om du har mörkt eller ljust hår.

frisör frisyr klippa hår

Höstens frisyrer då, vad är de mest trendiga för år 2016. I Expressen tipsas det en hel del kring detta ämne. Som i våras är fortfarande LOB och BOB-frisyrer högsta mode, med inspiration från prinsessor och andra inflytelserika stilikoner. Men även är långt hår riktigt inne, som alltid. Nu är det mycket som handlar om att låta den naturliga texturen komma fram, hälsosamt och naturligt vågigt.