Oakleys Sunglass

Gott nytt hår!

Hur ser vårens och sommarens trender för frisyrer och hårfärger ut? Det är trender som ligger kvar, och återvändande favoriter från förr som syns nu. Skulle du vilja testa på lugg eller djup sidbena så är detta din säsong.

Gott nytt hår kanske man ska säga istället för gott nytt år. För nytt år betyder ofta precis det – en nystart med ny frisyr eller kanske en ny hårfärg. Varje år ser dessutom olika ut i hårtrender och vad som går ut från modet. För den som vill hänga med i svängarna följer här hur håret ska se ut under våren och sommaren 2017.

Livfulla pastellfärger

I tidigare text skrevs det bland annat om hårtrenderna som gällde under 2016, och då var det roséfärgat hår som var det stora nya. Men vilken hårfärg är det som sticker ut lite extra i år, om man inte vill hålla sig till de klassiska färgerna? Under 2017 blir du riktigt cool med pastellrosa hår och andra nyanser i pastell! Den trenden är redan smått påbörjad och för dig som blivit sugen på att testa på en livfull hårfärg är 2017 rätt år för det!

Frisyrer att satsa pålugg, hår, trender

Vilka frisyrer ska man satsa på om man verkligen vill vara ”on point” i vår och sommar? I modetidningen Chic har man kollat in några av de stora trendsättarnas catwalks, och där syns allt från vintagelockar inspirerade av 1920-talet, wet look och spikrakt hår till rufsigt beachsvall. Men två trender som är återkommande – och som faktiskt saknade. Den djupa sneluggen och en edgy och lättstylad lugg som hänger relativt nära ögonen och kan kammas åt sidan om man vill är tillbaks!

”Den allra mest självklara – och lättburna – hårtrenden inför sommarsäsongen är snedbenan. Frisyren syntes på flera stora visningar och konkurrerar utan tvekan ut mittbenan till både fest och vardag.”