Oakleys Sunglass

Att tänka på när rean är här

Sverige är ett fantastiskt härligt land när det kommer till årstider och shopping. När det bli höst och vinter så reas de tunna sommarkläderna ut. Och när det åter går mot varmare tider så är det alla varma tröjor, jackor samt accessoarer som blir märkt med den röda prislappen. Årligen sker en stor rea på damkläder som får alla oss shoppinggalna kvinnor och män att jubla. Men, likaså alla mindre trendmedvetna. För, när det kommer till rea så gäller det att vara ute i god tid, inte stressa runt och inte störa sig på folk. Ja, det finns en rad bra tips att suga åt sig av. Både när det kommer till när man ska shoppa – och vart, samt hur man gör bäst fynd för att sedan, en vecka efter inte ångra sig.

Bra tips för reashopping

Som sagt. Att fynda reakläder är en konst och kan jämföras med att vandra runt i timmar i diverse secondhandbutiker. Och beroende på hur vädret varit så kan rea i volym skifta. Innan du beger dig ut kan det vara bra att veta ungefär vad det är du är ute efter och i vilka butiker du ska besöka. Tänk på mellandagsrea är det mycket slit och släng i butikerna och ofta ett stort kaos. Vad du kan göra, om du vill vara lite smart och har is i magen, är därför att dagarna innan rean börjar vandra runt och pröva ut allt från snygga glasögon till underkläder och skor, för att sedan, när rean infinner sig gå tillbaka till butikerna och håva in det du redan prövat och med det undviker de långa köerna till provrummen. Du kan även shoppa loss det du vill ha på alla butiker på Internet och få det snyggt och enkelt hemlevererat.

En bra fråga som kan vara bra att ställa dig när du håller i ett plagg är: hade jag köpt detta plagg om det inte var på rean”. Är svaret nej borde du överväga att lämna tillbaka plagget. Sedan är basplagg alltid bra att handla när det är billigare då dessa inte går ur tiden eller något man tröttnar på.